7 Nisan 2008 Pazartesi

Yasak Devam Ediyor, FARKINDA MISINIZ!

entry-content'>

Yapılan yasal değişikliğe rağmen üniversitelerde keyfi yasak uygulamasına devam ediliyor..

Başörtüsü mağdurlarının öncülüğünde, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle iki yılı aşkın süredir her hafta gerçekleştirilen başörtüsüne özgürlük eylemleri, bu hafta da Sakarya, Ankara, Van, Akyazı ve Kocaeli başta olmak üzere birçok ilde de yapıldı. Kocaeli İnanç Platformu’nun gerçekleştirdiği eylemde, “Başörtüsü yasağına prim verenler acaba halkın sesine ne zaman kulak verecekler? Kulağınızı zulüm karşısında tıkamayın” denildi.

Başörtüsü mağdurlarının öncülüğünde, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle iki yılı aşkın süredir her hafta gerçekleştirilen başörtüsüne özgürlük eylemleri, bu hafta da Sakarya, Ankara, Van, Akyazı ve Kocaeli başta olmak üzere diğer birçok ilde de yapıldı. Kocaeli İnanç Platformu’nun gerçekleştirdiği 155’inci hafta eyleminde, “Artık yeter diyoruz. Başörtüsü yasağına prim verenler acaba halkın sesine ne zaman kulak verecekler. Kulağınızı zülüm karşısında tıkamayın. Korkmayın Laiklik de elden gitmez. Gerçek anlamda laikleşmiş olursunuz. Din ve vicdan özgürlüğü alanındaki özgürlükler laikliği baltalamaz, laikliğin tüm topluma uyarlanmasına vesile kılar” denildi.
Bedel ödeyenler
Akyazı Başörtüsüne Özgürlük Platformu’nun gerçekleştirdiği 61’inci hafta basın açıklamasında ise, “Bugüne kadar ‘Başörtüsüne kayıtsız-şartsız özgürlük istiyoruz’ dedik. Bugüne kadar ‘Başörtüsü Allah’ın emridir’ dedik. Başörtüsü yasakçılarını ağır bir dille eleştirdik. Bunların hepsi doğruydu ve hepsinin arkasındayız. Ancak bugüne kadar çok az özeleştiri yaptık veya hiç yapmadık. Bedel ödemek gerektiğini herkes dile getiriyor. Herkes bir bedel ödemeden bahsediyor. Ancak kaçımız bu bedeli ödedik! Kaçımız bu bedeli ödemeye hazırız? Bu bedel dedikleri nedir? Bedel ödeyenler ne haldedir? Evet bedel ödeyen Nurettin Şirin ne halde acaba ne sıkıntılar çekti, biliyor musunuz? Şemdinli savcısı şuan ne yapıyor? Ya Evren’e dava açan Savcı? Diplomaları elinden alınan bu kişiler nasıl yaşıyorlar bugün? Biliyor musunuz?” ifadelerine yer verildi.
Helvadan putlarını yiyorlar
Van Hak ve Özgürlükler Platformu bileşenlerinin yaptığı eylemde ise, “Bu yasak, yapılan kısmi anayasal düzenlemeye rağmen devam ediyor. “Anayasal düzenlemeye rağmen” diyoruz, çünkü bu durum da gösteriyor ki, yasakçıların dayandıkları hiçbir dayanakları yoktur. Yasakçılar hiçbir insani / hukuksal ilkeye dayanmıyorlar. Kendilerinin kurdukları sistemin işletilmesiyle oluşturulan düzenlemelere bile uymuyorlar. Bu tutum kendi elleriyle helvadan yaptıkları putları yiyenlerin tutumudur” denildi. Öte yandan, Sakarya Başörtüsü Platformu da 134. başörtüsü eylemini gerçekleştirdi. Eylemde kapatma davası sürecinde AKP’nin takındığı sığınmacı tutum eleştirilirken, İsrail’in Filistin’de uyguladığı kuşatma ve vahşete karşı Filistin halkının yanında olunduğu mesajları verildi. Üniversitelerdeki Başörtüsü yasağı, Antalya'da "Akdeniz Dayanışma Platformu" (ADAP) çatısı altında bir araya gelen STK'lar tarafından da protesto edildi.

Hiç yorum yok: