7 Nisan 2008 Pazartesi

Başörtüsü Platformları Yasaklanıyor mu?

entry-content'>

Anayasa Mahkemesi’nin AK Parti hakkında açılan kapatma davası iddianamesini kabul etmesi en çok da darbe için ortam hazırlığında olan Ergenekoncu-darbecileri...

Yasağa karşı çıkmak da suç

Anayasa Mahkemesi’nin AK Parti hakkında açılan kapatma davası iddianamesini kabul etmesi en çok da darbe için ortam hazırlığında olan Ergenekoncu-darbecileri sevindirirken, yargıdan bir sevindirici haber de jakoben laikçilere geldi.

Her hafta bir araya gelerek haksız başörtüsü yasağını protesto eden Ankara İnanç Platformu üyeleri hakkında 301. madden soruşturma başlatıldı. Her hafta Cumartesi günü Abdi İpekçi Parkı’nda bir araya gelerek başörtüsü yasağının son bulması için eylem gerçekleştiren İnanç Platformu üyelerinin geçen ay büyük bir katılım ile gerçekleştirdikleri 3. yıl eylemiyle ilgili olarak soruşturma başlatıldı. Valiliğin, başörtüsü eyleminde yaptıkları konuşmalarda ‘Cumhuriyete hakaret’ ettikleri iddia edilen Mazlum-Der Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, Vahdet Vakfı Başkanı Hüsnü Aktaş ve İnanç Platformu sözcülerinden Faruk Altıntaş hakkındaki ihbarı üzerine harekete geçen Cumhuriyet Savcılığı, ilgililer hakkında soruşturma başlattı.
VAKİT TUTANAĞA ULAŞTI
2 emniyet amiri, 2 komiser ve 8 polisin imza altına aldığı 3 sayfalık tutanakta eyleme katılan konuşmacıların sözlerine yer verilirken, bazı kelimelerin altlarının çizili olduğu görülüyor. Altları çizili olan sözleri sarfeden sivil toplum temsilcilerinin ise suç işledikleri ima ediliyor. Bütün bu gelişmeler, “Ankara Valisi Kemal Önal ne yapmak istiyor” sorularına yol açtı.
İŞTE EMNİYET TUTANAĞINDA YER ALAN ALTI ÇİZİLİ SÖZLER
BUNLAR SUÇ SAYILIYOR:
Mazlum-Der Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu: “Ülkede çatışma çıkar diyorlar... Kırk yıldır bu insanlara bu kadar zulüm ettiniz çatışma mı çıktı? Şimdi neden çatışma çıksın? Özgürlüklere bu kadar düşman olmayın. Bunlar İslâm düşmanlarının yaygara yapmasıdır. Bunlar deve kuşu gibi kafasını kuma gömmüş, İslâm düşmanlığı yapıyorlar. ”
İnanç Özgürlüğü Platformu sözcülerinden Faruk Altıntaş: “Özgürlüğümüze düşman olanlar var ya; cumhuriyet kuruldu kurulalı ‘artık özgür vatandaşsınız’ diyorlar. Hayır, yalan söylüyorlar.”
Vahdet Vakfı Başkanı Hüsnü Aktaş: “İnsanlar gerek dini kimliklerine, gerek etnik kimliklerine göre cumhuriyet kuruldu kurulalı zulme uğramışlardır. İnsanların kendi tercihlerine saygı gösterin.”
RESMEN FİŞLEMİŞLER
Diğer taraftan savcılığa verilen tutanakta, eylemci grubun, ‘Uyan, diren, özgürleş’, ‘Tekbir; Allahu Ekber’, ‘Direniş var, yılgınlık yok’, ‘Baskıya hayır, eğitime özgürlük’ ve ‘Darbelere karşı omuz omuza’ şeklinde sloganlar attığı belirtiliyor. Yine eylemde gösterici grubun ellerinde taşıdıkları pankartlarda yazılı olan sloganlar da tek tek tutanaklara not düşülmüş.
“BURNUMUZA KÖTÜ KOKULAR GELİYOR”
Konuyla ilgili Vakit’e açıklama yapan Mazlum-Der Genel Sekreteri ve Adalet-Der Genel Başkanı Avukat Emre Yurtalan, “Başlatılan bu soruşturma, ifadelere bakıldığı zaman her konuşmanın birileri tarafından cumhuriyete hakaret olarak değerlendirilebileceğinin açık göstergesidir. Bu soruşturmanın başlatılması düşünce ve ifade özgürlüğünü yetkililerin ne kadar dar ve taraflı yorumladıklarını gözler önüne sermiştir. Bu konuşmalarda genel itibari ile birliğe, beraberliğe ve insan haklarına vurgu yapılmıştır. Bunun neresinde cumhuriyete hakaret olduğu anlaşılır gibi değildir. Ülkenin içinde bulunduğu ortamda böyle bir soruşturmanın başlatılması burnumuza kötü kokuların gelmesine neden olmuştur. Birileri 28 Şubat’ı hedefliyorsa bizler asla buna alet olmayacağız. Bizler haklarımızın peşindeyiz. Gasp edilen haklarımızı hukuki alanın dışına çıkmadan alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

vakit

Hiç yorum yok: