12 Nisan 2008 Cumartesi

Akyazı'da 62. Başörtüsü Eylemi

entry-content'>

Akyazı Başörtüsüne Özgürlük Platformu her Cumartesi Akyazı'da gerçekleştirdiği başörtüsü eylemlerine devam ediyor.

Basın Açıklamasının Tam Metni:

SİVİL, DEMOKRATİK BİR HUKUK DEVLETİ İSTİYORUZ…

Bugün Türkiyede "inanç özgürlüğü " ve " etnik kimlik" ifade özgürlüğü problemleri yaşanmaktadır. Bu sorunların temel kaynağı, devletin temel zihniyetinin sivil olmayışıdır.
Seksen yıllık devlet geleneğimizde askeri vesayet hala devam etmektedir. Sivil bürokrasi bile aynı mantıkla arada sırada demokrasiye ara vermenin gerekliliğine inanabilmektedir. Burada temel sorun devlet bürokrasisinin halka dayanmak istememesidir.
Bugünlerde hala parti kapatmayı konuşuyoruz. DTP ve AKP . Türkiye nin batı tarafı zaten DTP yi kapatmış durumda. Akp ile uğraşıyoruz. Partiler tüzel kişiliklerdir. Suç işlediği sabit insanlar olmadan, partiler odak olmakla suçlanamaz. Mevcut durumda bu iki partide suç işlediği sabit insanlar bulunmamaktadır.

Güneydoğu seçmenini düşünecek olursak, bölgede akp ve dtp ye oy verenler toplam oyların %90 ını oluşturmaktadır. İki partiye birden kapatma davası açmak demek "- sizin bu sistemde kendinizi ifade etme hürriyetiniz yok, kendinize başka bir adres arayın" demektir. Bu adresi de tahmin etmek zor değildir. Bölge insanı kendini köşeye sıkışmış, itilmiş haksızlığa uğramış hissetmektedir. Sığınacak bir yer aramaktadır.

Huzur içerisinde yaşamanın yolu, her vatandaşımızın kendini ifade etmesine imkan vermekten geçer. İnanç ve etnik kimlik ya da geniş olarak teröre bulaşmayan ifade özgürlüğü bizim bütünlüğümüzün sigortasıdır.

21. yüzyılın başları itibarı ile artık ABD ile komşuyuz. Artık kendi değerlerimizle çatışacak lüksümüz yoktur. Yarın İsrail ile komşu olmak ya da ABD'nin bir eyaleti olmak istemiyorsak kendi insanımıza dayanma ve onlara güvenme zamanı gelmiştir.
Mazlumder Sakarya Şubesi olarak, kurtuluşumuzun özgür insanlardan geçtiğine inanmaktayız. Birbirimizin özgürlüğünü kısıtlamaktan vazgeçmemiz gerekmektedir. Aksi takdirde kıtalar ötesinden gelen güçler hepimizin özgürlüğünü kısıtlayabilir.

Buradan Türkiye' deki asker, sivil, bürokrat, gazeteci, sade vatandaş... herkese sesleniyoruz. Artık darbe istemiyoruz... Muhtıra istemiyoruz... Darbe çığırtkanlarını istemiyoruz... Demokrasiyi sözde değil özde istiyoruz. Sivil bir devlet, sivil bir anayasa... Hukukun üstünlüğü... İnsan haklarına duyarlı bir devlet istiyoruz.

Gelecek hafta cumartesi saat 12.30 da buluşmak üzere Allaha emanet olun.

Akyazı Bşörtüsüne Özgürlük Platformu

Hiç yorum yok: