8 Nisan 2008 Salı

Hürriyet Manşetten Yalan Yazdı

entry-content'>

'Mahalle baskısı’ kavramını ortaya atarak tehlikeli bir kutuplaşmanın önünü açan Hürriyet’in dünkü manşeti de kaynağından yalanlandı.

SİVİL anayasa girişimini engellemek isteyen çevrelerin başlattığı ‘mahalle baskısı’ tartışmaları toplumda kabul görmezken, Aydın Doğan medyasının masa başında hazırladığı çarpıtma haber ısrarı sürüyor. Geçmişte bu yöndeki pek çok yayını tekzip yiyen Doğan medyasının ‘amiral gemisi’ Hürriyet’in aldatmaca haberlerinin son örneği dünkü manşeti oldu. AB büyükelçilerinin, hükümete ‘mahalle baskısı önemli’ mesajı verilmesi için ortak tutum belirlediğini yazan gazete birinci ağızdan yalanlandı.

‘MAHALLE BASKISI’ NE DEMEK?

YILLARDIR Türkiye’deki iç ve dış siyasi gündemini takip etmesine karşın, ‘mahalle baskısı’nın ne olduğunu bilmediğini belirten AB-Türkiye Karma Parlamentosu Komisyonu Joost Lagendijk, 10 - 12 Nisan’da Ankara’ya gelecek olan AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barosso ve Genişleme Komiseri Olli Rehn’in, ‘mahalle baskısı’ konusunu gündeme getireceğine ilişkin haberin asılsız olduğunu söyledi. Lagendijk, star’a şunları söyledi: ‘Yıllardır Türkiye’nin meselelerini takip ediyorum. Mahalle baskısı ne demek? Ben ‘mahalle baskısı’ ne demek bilmiyorum. Görüşmelerde bu konuda bir mesaj olacağını da hiç sanmıyorum.

’BAROSSO’DAN KAPATMAYA TEPKİ

LAGENDİJK, Barosso ve Rehn’in, Ankara’da vereceği mesajların, AK Parti MKYK’da alınacak kararlara bağlı şekilleneceğini söyledi. Rehn’in AK Parti’nin kapatılması talebiyle açılan dava hakkındaki olumsuz fikrini dile getirdiğini, Barosso’nun da aynı konuda Ankara’da görüş bildireceğini kaydetti.

Mardin de çarpıtma kurbanı olmuştu

HÜRRİYET’in ‘yaşam tarzımız tehdit altında serisi’nin en dramatik çarpıtması ise dünyaca ünlü bilim adamımız Prof. Şerif Mardin’e denk gelmişti. Bilim adamının ‘mahalle baskısı’ olarak tanımladığı sosyolojik olgu, yeni anayasa çalışmalarıyla eş zamanlı, üstelik de taraflı olarak manşete taşınmıştı. Mardin, açıklamalarının 20 farklı yorumu olabileceğini belirterek ‘Kesin bir ifade kullanmadım’ demişti.

STAR

Hiç yorum yok: