7 Nisan 2008 Pazartesi

Van'da 83. Başörtüsü Eylemi

entry-content'>

Van Hak ve Özgürlükler Platformu 83. başörtüsü eylemini gerçekleştirdi.

Basın açıklamasının tam metni:

Başörtüsü yasağı zulmünü ve farklı hak ihlallerini protesto ettiğimiz yeni bir basın açıklamamızla karşınızdayız. Bu yasak, yapılan kısmi anayasal düzenlemeye rağmen devam ediyor. "Anayasal düzenlemeye rağmen" diyoruz, çünkü bu durum da gösteriyor ki, yasakçıların dayandıkları hiçbir dayanakları yoktur. Yasakçılar hiçbir insani / hukuksal ilkeye dayanmıyorlar. Kendilerinin kurdukları sistemin işletilmesiyle oluşturulan düzenlemelere bile uymuyorlar. Bu tutum kendi elleriyle helvadan yaptıkları putları yiyenlerin tutumudur. Ve insani değildir. Bu jakoben zalim ve zorba tutumlarını halkı mutsuz etme pahasına sürdürüyorlar. Bu anlayışı şiddetle kınıyoruz. Halkın iradesi ve egemenliği iddialarına rağmen mafya usulü çetevari bir mantıkla kendi irade ve egemenliklerini tesis etmeye çalışıyorlar. Bu mantığın ürünü olan Ergenekon tipi yapılanmalar ile sözüm ona savunduklarını iddia ettikleri vatan toprakları üzerinde yaşayan halkların hayatlarını cehenneme çevirmenin gayreti içindedirler. Bu hukuk dışı, insanlık dışı oluşumlarla yapılan mücadeleyi destekliyor, mücadelenin bu karanlık oluşumların varlığı son buluncaya kadar devam ettirilmesini istiyoruz. Bu cümleden adı, sanı, unvanı ve makamı ne olursa olsun bu karanlık güç odaklarıyla mücadeleyi köstekleyenleri de kınıyoruz. Halkımızı uyanık olmaya ve bu girişimi desteklemeye çağırıyoruz.

Bölgemizde meydana getirilmeye çalışılan kaos ve kargaşa ortamının sorunları çözmeyeceği aşikardır. Çözüm umudunu bir başka bahara ertelemektir. Bu durumdan yine mazlum halkımız zarar görecektir. Geçmişte hep gördüğü gibi…

Yetkilileri sorumlu davranmaya çağırıyoruz. Yaptıkları iş ve işlemlerle kaos ve kargaşanın müsebbibi durumuna düşmektedirler. Sorumluluk mevkiinde olanların sorumsuz davranma lüksleri / hakları yoktur. Bu meyanda toplum hayatını sıkıntıya sokan bütün sorunların özellikle de Kürt sorunun insancıl bir anlayışla hak/ hukuk / adalet ilkeleri çerçevesinde, Kürt halkının insani sosyo-kültürel haklarını yaşayabilme ortamını sağlayacak şekilde bir an önce hukuki çözüme kavuşturulmalıdır.

Hollanda ve Danimarka'da gerçek dışı bir şekilde İslam'a ve İslam Peygamberi Hz. Muhammed (sav)'e karşı başlatılan hakaret girişimlerini vahşi batı medeniyetinin gerçek yüzünün tezahürü olarak görüyor, bu vahşi medeniyetin insanlık ve insani değerlere karşı yaptıkları ve dünyayı kan gölüne çeviren, savaşımının bir parçası olarak görüyoruz. Ve şiddetle lanetliyoruz. İnsanlık onur ve izzetine sahip herkesi bu vahşi, insanlık dışı girişime karşı tepkili olmaya çağırıyoruz.

İnsan haysiyet ve onurunu rencide edici bütün hak ihlallerini dillendireceğimizi ve konuyla ilgili hassasiyetimizi ve direnişimizi sürdüreceğimizi halkımıza ilan ediyoruz.

Van Hak ve Özgürlükler Platformu
Anadolu Gençlik Derneği, Gökkuşağı Derneği,
İnsan-Der, Mazlumder, Memur-Sen, Umut-Der

Hiç yorum yok: