12 Nisan 2008 Cumartesi

Kocaeli'de 156. Başörtüsü Eylemi

entry-content'>

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu bugün düzenlediği 156. başörtüsü eyleminde 3. yıl dolayısıyla haftaya bir yürüyüş tertipleyeceğini duyurdu.
Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu İzmit Sabri Yalım Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde 156. haftasına giren "başörtüsüne özgürlük" eylemini gerçekleştirdi.
Basın açıklamasının metni:
BU HALK MİLLİ ŞEF DÖNEMİNİN HALKI DEĞİLDİR
Özgürlük mücadelesinde tarihe adını yazdıran kardeşlerimiz!
Başörtüsü yasağının yarım çözümüne dahi tahammül edemeyen dayatmacı zihniyetler, onların yardakçıları bu halka hesap verecektir. Haftalardır, aylardır, yıllardır bu meydanda bir gerçekliğin, bir hak gaspının varlığını unutturmadık. Herkes için adalet beklentimizi, inancımızı özgürce yaşayabileceğimiz bir ülke beklentimizi her fırsatta dilendirdik. Yasağın devamı ile kirli işlerini kapatmak isteyenleri, inancımızı istismar edenleri, bize rağmen bizim üzerimizden pazarlık edenleri, dinimize hakareti adet edenleri deşifre ettik.
Başörtüsüne özgürlüğün halkı ayrı düşüreceği safsatasını uyduranlar, bu halktan ne kadar uzak olduğunu sadece sokaklara bakarak anlayabilirler. Açık-kapalı bölemedikleri halkı sen açık sen kapalısın diyerek ayrıştıran toplum elekleri kafalarını kumdan çıkarmamak da ısrarcı görünüyor. Başörtüsünü şu simge, bu simge diye itham etmeye çalışıp, yetmeyince Kuran da yeri olmadığını iddia edecek kadar hadsizleşenler, ardından şu alanda böyle başını örtmen gerekir diye kendinde söz hakkını görenler küstahlıklarını sürdürmektedirler.
Hakiki anlamda adil bir hayat için başörtüsünü yaşamın her alanında özgür oluncaya dek mücadelemiz devam edecektir. Meselemiz adalet meselesidir. Meselemiz Türkiye'nin Demokrasi zevalı bir ülke olması, hukukunun kişi ve mercilere göre değişmemesi meselesidir. Bugün AKP'nin kapatılmasının karşısında durmamız Türkiye de uygulana gelen antidemokratik uygulamaların karşısında durmamızdandır. Ülkeyi çetelerin, darbecilerin, hukuksuz uygulamaların kucağına itmeye çalışanlar, şunu bilmeliler ki bu planları tutmayacak.
Türkiye'yi isteseler de 1950 lerin öncesine götüremeyecekler. Çünkü bu halk artık milli şef döneminin halkı değildir. Artık halkın inançları ile barışmanın zamanı gelmedi mi? Seçim otobüslerinde başörtülü resimler kullanarak, meydanlarda bir iki Allah kelimesi kullanmakla, halkın inançlarına saygı gösteriyormuş gibi roller takınmanız, bu halka samimi gelmiyor. Halk yalanlarınıza ve riyakarlıklarınıza alıştı. Artık bu halkın inançlarına gerçekten saygı gösterin. Daha düne kadar bu halkın ezanıyla uğraşıyordunuz, bugün başörtüsüyle uğraşıyorsunuz, yarın uğraşacak başka bir kutsal bulursunuz. Sizde bu azim oldukça. Ama unutmayın ki artık bu halkın camilerini ahıra çeviremeyeceksiniz, ezanına dokunamayacaksınız, o dönemlere dönmek için can atsanız da bu halk bir 50 yıl öncesine dönmeyecek.İsteseniz de, istemesiniz de bu başörtü zulmünü de çok sürdüremeyeceksiniz.Bu zulüm bitecek.Ve bu zulüm bitene kadar da biz bu meydanlarda olacağız.
Zulme inat, bu zulüm bitene kadar bu meydanlardayız. Siz istiyorsunuz diye inançlarımızdan vazgeçmeyeceğiz .Başımız Allah'a bağlıdır size değil.
MAZLUMDER Kocaeli Şubesi Adına Halil Demir

Hiç yorum yok: